Království perníku - zážitkové programy, muzeum perníku
Databanka akcí

ZŠ Pozděchov [ Základní škola ]

ZŠ Pozděchov

Základní škola 1.- 5.ročník



Ve školním roce 1999/2000 navštěvovalo školu 60 žáků 1. - 5. ročníku. Škola je organizována jako trojtřídní, má školní družinu a tělocvičnu, v budově je i mateřská škola. Náš kolektiv má 5 pedagogických a 5 provozních pracovníků. Škola pracuje podle vzdělávacího programu "Obecná škola", vyučuje se anglickému jazyku.

Kromě samotné výuky se děti během školního roku účastní mnoha dalších aktivit - mikulášská besídka, návštěva divadelních představení ve Zlíně, vánoční posezení u svíček, žáci nacvičují divadelní představení, pro děti z mateřské školy připravujeme Pohádkový les a k závěru roku patří školní výlety. Sportuje se na hřišti a v tělocvičně, konají se turnaje ve stolním tenisu, jsou kurzy plavání nebo se hrají šachy. Žáci mají k dispozici školní počítač i mimo vyučování.

Školní vyučování bylo v Pozděchově ustaveno roku 1819, vyučovalo se v neobydlené chalupě. Zděná škola byla na jejím místě postavena v roce 1855 a vedle ní roku 1892 ještě další roubená budova. Od roku 1870 působil v obci nadučitel František Pilčík, který si však musel ke svému platu přilepšovat koledováním. Do školy tehdy chodily děti nejen z Pozděchova, ale i z nedalekého Prlova. Byly jich celkem dvě stovky, jedna polovina se učila dopoledne a druhá odpoledne. Další přístavbou roku 1905 vznikla trojtřídní škola. Dnes je v obci moderní škola, otevřená v roce 1966. Navštěvují ji děti prvního stupně základní školy a je v ní i mateřská škola. Žáci z vyšších ročníků jezdí do Základní školy ve Valašské Polance.

KONTAKTNÍ ADRESA:

ZŠ Pozděchov
Mgr. Michal Molek
Pozděchov 192
756 11 Valašská Polanka
Česko (CZ)
tel: (+420) 571 456 030
ZŠ Pozděchov
Nově rekonstruovaná škola v Pozděchově

UMÍSTĚNÍ

Typ záznamu: Základní škola
AKTUALIZACE: Eliška Černochová (Beskydy-Valašsko) org. 56, 19.02.2010 v 13:28 hodin