Království perníku - zážitkové programy, muzeum perníku
Databanka akcí

TRIKAM Nasavrky s.r.o., Dezertní Železnohorská medovina hořká [ Regionální výrobce nebo produkt ]

Trikam Nasavrky, Železnohorská dezertní medovina

V prvopočátku Josef Lojda s kolegou, tehdy ředitelem včelařské školy panem ing. Kolářem, zažili dobu, kdy byl med vnímán jako podřadný a vykupoval se za dost nízké ceny. Přemýšleli o tom, jak takový produkt jako je med zhodnotit na něco, co by zákazníci více chtěli. Rozhodli se pro medovinu.

S výrobou medoviny se poradili ve Výzkumném ústavu včelařském, kde s tímto produktem mají zkušenosti. Začátky byly těžké. Prosazení na trhu nebylo lehké a postupně jim začala v medovině vznikat i konkurence.

Železnohorská medovina vychází ze starých receptur. Základem je med, z něhož po vykvašení a přidání dalších přírodních surovin vznikne nápoj neopakovatelné chuti a vůně. Ke konečnému výsledku také přispívá zrání v dřevěných sudech.

Jejich medovina má tradici a je hodnocena zákazníky kladně pro svoji lahodnost. Medovinu vyrábí z místního medu, z produktu z Železných hor. Je to vlastně produkt regionu. Proto i název Železnohorská medovina. Certifikát ŽELEZNÉ HORY regionální produkt byl Železnohorské medovině udělen v roce 2012.

Postupem času kolega odešel a nahradil ho Milan Chvojka. Josef Lojda přešel do funkce ředitele včelařského učiliště v Nasavrkách. Časové důvody a starost o studenty nedovolují producentovi se Železnohorské medovině věnovat více a rozvíjet ji.

Medovinu můžete zakoupit v prodejně Včelka v Nasavrkách, otevírací dobu si ověřte na webu www.souvnasavrky.cz. K prodeji ji nabízí i ve vybraných informačních centrech MAS Železnohorský region.

Kontakt

TRIKAM Nasavrky s.r.o.
Slatiňanská 23, 538 25 Nasavrky
telefon: 604 414 928
lojda@souvnasavrky.cz

1-12Prodej v obchodech

Trikam Nasavrky, Železnohorská dezertní medovina

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Hledej další objekty v okruhu do km
AKTUALIZACE: Lea Turynová (MAS ŽR) org. 127, 25.10.2022 v 10:56 hodin